تغییر روش آموزش به سمت یادگیری آنلاین دروس بدلیل شیوع کرونا برای تمامی کسانی که به نوعی با آن درگیر هستند یعنی معلمان، بچهها و والدین، چالش برانگیز بوده است. اگر نگران آن هستید که مبادا فرزندتان از یادگیری آنلاین عقب بیفتد، در اینجا چند نکته کاربردی از جانب یکی از متخصصان حوزه آموزش و پرورش در اختیار داریم که با آن میتوانید به بچهها کمک کنید تا پا به پای یادگیری اینترنتی پیش روند.
از آنجایی که مدارس سراسر کشور تعطیل شده و اکنون مسئولین درصدد برنامهریزی برای سال تحصیلی آینده هستند، کاملا منطقی است که یادگیری آنلاین را به عنوان بخش بزرگی از آینده خود در نظر بگیریم. با این وجود، همانند هر چالش دیگر، راههایی برای استفاده بهینه از این فرصتی که جلوی روی ما قرار گرفته وجود دارد. حالا که 90% کودکان در سرتاسر جهان مجبور به یادگیری در منزل شدهاند، این مساله که باید به آنها کمک کنیم به سمت یک زندگی مجازی و یادگیری اینترنتی روی بیاورند، درسی غیر قابل پیش بینی بوده که در زمینه گذار به مرحله بعد به ما داده شده است.
این مقاله را از سایت معتبر familyeducation ترجمه و بازنویسی کردهایم، این سایت پر از آموزش برای داشتن خانوادهای بهتر است. در این مقاله کمک به بچهها در آموزش آنلاین درسها را به پدر و مادرها یاد می دهیم.

بچههای نسل جدید با کامپیوتر بیگانه نیستند. برخلاف نسلهای گذشته، بچههای امروزی حتی بهتر از بزرگترهایشان با نحوه استفاده از دستگاههای دیجیتال آشنا هستند. البته این بدان معنا نیست که آنها متخصص استفاده درست و بهینه از یادگیری آنلاین هستند. این قسمت، وظیفه شما به عنوان والدین کودک است. در اینجا، به چند نکته اشاره خواهیم کرد که پیشرفت فرزندتان همگام با یادگیری آنلاین را تضمین میکند:
ارزشیابی یادگیری
مطالعه جدیدی که روی معلمان انجام گرفت نشان میدهد که 75% از آنها نگران آن هستند که یادگیری آنلاین باعث عقب افتادن از برنامه درسی شان شده است، اما خوشبختانه اکثر آنها باور دارند که میتوانند این عقب افتادگی را جبران کنند. برای اطمینان از اینکه فرزندتان خیلی از برنامه درسیاش عقب نخواهد ماند، ناگزیر هستید برخی از قوانین و هنجارهای کلاس درس را در منزل رعایت و اجرا کنید تا بچه بفهمد که مساله جدی است و به تعطیلات نیامده است. الزاماتی چون انجام تکالیف، نمرات درسی، برگزاری امتحانات، امتحانات دولتی، آزمون SAT و ACT هنوز هم از اهمیت برخوردارند.
برای اینکه اهمیت این موضوع را به بچهها بفهمانید، باید مدام سطح یادگیری آنها را ارزیابی کنید و برای این منظور، میتوانید مثلا مسائل درسی را با همدیگر حل کنید و یا از آنها بخواهید تکالیفشان را برایتان بلند بلند بخوانند. همینطور روشهای ارزیابی سادهای مانند خودآزمایی یا حل مسائل با یکدیگر نیز به شما کمک میکند تا از میزان پیشرفت فرزندتان مطلع شوید. استفاده از سیستم پاداش و دادن جایزه به کودک در صورت داشتن عملکرد خوب باعث میشود وی تمامی این ارزیابیها را اولویتبندی کند.

اجتناب از عواملی که باعث حواسپرتی میشوند
امروزه، اکثر بچهها از سن 2 سالگی یا شاید هم زودتر با دستگاههای دیجیتال در تماس هستند و با آنها بازی میکنند – اما این وسایل اغلب برای سرگرم کردن و یا پرت کردن حواس کودک مورد استفاده قرار میگیرد. اما حال که هدف از استفاده از این وسایل تغییر کرده و برای یادگیری آنلاین بکار گرفته میشوند، باید به بچهها کمک کنیم تا درباره نحوه استفاده از این دستگاهها تجدید نظر کنند. مثلا برای دستگاههای اپل، میتوانید با استفاده از «اسکرین تایم»، گزینه نوتیفیکیشن را خاموش کنید تا مدت زمان استفاده از برنامههای گوشی را محدود نمایید، و در مورد دستگاههای اندروید هم میتوانید «فوکوس مد» (حالت تمرکز) را روشن کنید تا در زمانهای خاص، دسترسی کودک به برخی برنامهها را محدود کنید.
جدای از محدود کردن استفاده از دستگاههای دیجیتال، باید همچنین با ایجاد فضایی مناسب برای یادگیری فرزندتان، عواملی که باعث حواسپرتیاش میشوند را به حداقل برسانید. این فضا میتواند میز آشپزخانه یا گوشهای از اتاق نشیمن باشد، در هر صورت باید سعی کنید تا حد امکان، چیزهایی که باعث حواسپرتی و عدم تمرکز کودکتان میشود را حذف کنید تا او به این نکته برسد که زمانهایی که در این فضای مشخص قرار میگیرد تنها باید روی درس و تکالیف مدرسه تمرکز کند.

زنگ تفریح
از بلوکهای آموزشی گرفته تا زمان نهار، همه مدارس بر محور ساختار و روتین مشخص میچرخد و صرف نظر از نمرات درسی، یکی از مولفههای اصلی در مدرسه، زمان استراحت و زنگ تفریح از قبل برنامهریزی شده است که باید در منزل هم از آن استفاده کرد. زمانهایی را برای اوقات فراغت، یادگیری عملی، پیاده روی روزانه، و همچنین خوردن نهار و میان وعده در نظر بگیرید و با فرزندتان در میان بگذارید. به این ترتیب، کودک درست مانند وقتی که در مدرسه بود، کل روز خود را بر اساس ساعات تعیین شده برنامه ریزی میکند.
همچنین به یاد داشته باشید که مدرسه تنها در یادگیری آکادمیک خلاصه نمیشود و بخش قابل توجهی از آنچه که بچهها در مدرسه یاد میگیرند، مهارتهای اجتماعی است. شاید در شرایط قرنطینه، امکان برقراری ارتباط رودررو وجود نداشته باشد، اما باید کاری کنید که فرزندتان از طریق ویدئو چت همچنان با دوستانش در تماس باشد. روش دیگری که میتواند خیلی جالب باشد این است که به فرزندتان یاد دهید از ایمیل استفاده کند و یک رفاقت مکاتبهای را با دوستانش شروع کند.

استخدام معلم خصوصی
در آخر، انتظار میرود با تمام اقدامات فوق، در آموزش آنلاین بچهها به موفقیت دست یابید – باید به گونهای عمل کنید که انجام تکالیف، گرفتن امتحانات درسی تا حد زیادی برای شما و فرزندتان قابل اجرا باشد. اما اگر متوجه شدید فرزندتان دائما به مشکل برمیخورد، شاید وقت آن باشد تا از یک متخصص کمک بگیرید. یادگیری الکترونیکی بر فعالیت دانش آموز که عمدتا بدون حضور ناظر است متکی است – یعنی هیچ معلم ناظری در کلاس درس حضور ندارد تا با مشاهده زبان بدن کودک، متوجه بروز مشکل احتمالی در فرایند یادگیری وی گردد. در این شرایط، کودک همچنان نیاز به برقراری ارتباط با معلم خود دارد و به همین دلیل، گرفتن معلم خصوصی میتواند بسیار راهگشا باشد. معلم خصوصی، متخصصی است که بطور فردی بر کار کودک نظارت کرده و به معنای واقعی کلمه قادر است مشخص کند چه روشی روی فرزند شما جواب میدهد و به نتیجه مطلوب میرسد و چه روشی جواب نمیدهد. معلم خصوصی با انتخاب روشها و تاکتیکهایی که با سطح فرزندتان انطباق دارد، کاری میکند که وی از کلاس درس عقب نیفتد. از اینها گذشته، به احتمال زیاد هیچ یک از شما برای تدریس دروسی مثل ریاضی پایه سوم و یا زیست شناسی کلاس دهم آموزش ندید، مگر اینکه خودتان هم معلم باشید. اصلا از گرفتن کمک بیشتر از افراد متخصص نهراسید.