انیمیشن آواز دریا محصول سال ۲۰۱۴ است که با روایت کردن افسانهای قدیمی میخواهد شجاعت، اهمیت خانواده، پشتکار و برقراری ارتباط را به کودکان بیاموزد. برای آشنایی بیشتر با این انیمیشن کودکانه زیبا، معرفی آن را به قلم شیدا علیپور، نویسندهی سایت قصه های کودکانه آی قصه بخوانید.

طعم شیرین نوستالژی
با دیدن انیمیشن آواز دریا در ابتدا شاید فکر کنید سال ساخت آن مربوط به دو دهه قبل است اما با اندکی دقت متوجه میشوید که این اثر زیبا در سال ۲۰۱۴ که تقریبا تمام شرکتهای انیمیشنسازی دنیا از پیشرفتهترین کامپیوترها و ابزار برای ساخت آثارشان استفاده میکنند، نه با کامپیوتر بلکه با صرف زمان بسیار و با ظرافت فراوان، با دست کشیده شده است و چنان جزییات را به زیبایی به تصویر کشیده که لذت تماشای این انیمیشن را دوچندان کرده است و شما را به یاد کارتونهای دههی شصت میاندازد اما با کیفیت خیلی بالاتر.
آواز بخوان تا دنیا را نجات دهی
داستان انیمیشن آواز دریا از این قرار است که پسری به نام بن به همراه خواهرش سیرشا که نیمهانسان است و در آب به فوک تبدیل میشود، برای نجاتدادن پریان و روح جهان دست به کار میشوند. برای این کار لازم است تا سیرشا که توان حرف زدن ندارد آواز بخواند.
این داستان زیبای ایرلندی با همکاری پنج کشور از جمله ایرلند، دانمارک، بلژیک، لوکزامبورگ و فرانسه ساخته شده است. افسانهای ایرلندی مربوط به «سِلکیها» (در افسانههای ایرلندی و اسکاتلندی به زنانی اطلاق میشود که از فوک به انسان تغییر شکل میدهند) را به نمایش درآورده که در آن سیرشا دختر خانواده به همراه برادرش تلاش میکنند تا پریانی را که در دام دنیای مدرن افتادهاند، رها سازند.
انیمیشن آواز دریا پیامی برای تمام اعضای خانواده دارد
اگرچه انیمیشن آواز دریا مناسب ۷ سال به بالاست اما قابلیت این را دارد که در یک روز تعطیل تمام اعضای خانواده اعم از کودکان و بزرگسالان در کنار یکدیگر بنشینند و تماشایش کنند؛ چرا که پیامی برای هرکدام از آنها دارد.
در اصل پیشنهاد تیم پژوهشی و آموزشی اپلیکیشن قصه های کودکانه آی قصه این است که در صورت امکان این انیمیشن کودکانه را خانوادگی ببینید. این کارتون به کودکان کمک میکند تا اهمیت همکاری و روابطشان با خواهر یا برادر را درک کنند و از طرفی بدانند که باید خود و احساساتشان را بروز دهند و بپذیرند، به بزرگسالان مفاهیمی چون ایثار و ارزش خانواده را میآموزد و از طرفی آنها را بیشتر با دنیای روانی کودکان آشنا میکند.
چه کسانی انیمیشن آواز دریا را نبینند؟
در طول انیمیشن آواز دریا با صحنههای غمانگیزی مواجه میشوید که ممکن است تحملش برای کودکان خصوصا آنها که اخیرا والدین یا یکی از آنها را از دست دادهاند، دشوار باشد. اما اساس انیمیشن بر کنار آمدن با غم و سوگ طرحریزی شده است. این انیمیشن کودکانه بارها به کودکان و همچنین به بزرگسالان یادآوری میکند تا احساساتشان را بپذیرند و آنها را ابراز کنند. انیمیشن آواز دریا به ما میگوید خشم و غم خود را بروز دهید تا با رهایی از آن بتوانید روی زوایای مهم دیگر زندگی تمرکز کنید، همانطور که در داستان شاهد هستیم بن زمانی میتواند به کمک خواهرش بشتابد که از خشم و غم خود رها شده است.
جنگ همیشگی بین خواهر و برادر
در ابتدای انیمیشن آواز دریا کشمکشهای معمول بین خواهر و برادر را که در تمام خانههایی که چند فرزند دارند اتفاق میافتند، میبینیم اما هر چه داستان جلوتر میرود شاهد همکاری و علاقه بین خواهر و برادر هستیم. بن و سیرشا برای موفقیت باید دست به دست هم دهند و بن باید غم و اندوهش را ابراز کند تا بتواند مراقب خواهرش باشد. البته پسر داستان همیشه هدایتگر نیست و در صحنههایی از داستان میبینیم که دختر داستان برادرش را مدیریت و هدایت میکند.
چرا باید انیمیشن آواز دریا را ببینیم؟
در انیمیشن آواز دریا کودکان تشویق میشوند تا حرف بزنند، خودشان را ابراز کنند و احساساتشان را بپذیرند و با والدینشان صادق باشند. پیام بارز این داستان شجاعت، برقراری ارتباط، پشتکار و استقامت است.
انیمیشن آواز دریا در یک نگاه
نکات مثبت: تصویرسازی عالی، صداگذاری دلنشین، خلق مفاهیمی که کمتر به آن پرداخته شده است مثل فقدان، سوگ و غم، تشویق کودکان به شجاعت، صداقت، پشتکار و برقراری روابط سالم با خانواده.
نکات منفی: صحنههای غمانگیزی مثل از دست دادن مادر، به خطر افتادن جان بن و سیرشا، ظاهر ترسناک و عجیب ماشا، صحنهی ترسناک حملهی جغدها و غرق شدن پدر خانواده در سوگ خود.
اگر این انیمیشن را دوست داشتید، حتما انیمیشن لوکا را هم ببینید. معرفی این انیمیشن کودکانه را هم میتوانید در پست «پسری از قعر دریا» بخوانید.