شصت نشست

حریم خصوصی کودک در فضای مجازی چیست؟

حریم خصوصی کودک در فضای مجازی

سایت کودک و نوجوان آی‌قصه: در عصر به اشتراک‌گذاری ما خواسته و ناخواسته حریم‌های دیگران من‌جمله کودکانمان را به راحتی نقض می‌کنیم. حریم‌های کودکمان را ساده‌تر، چون اعتقاد داریم که او از ماست و ما می‌توانیم هر چه که دلمان خواست در مورد شخصی‌ترین مسائل زندگی‌اش بیان کنیم، چه با نزدیکانمان و چه حتی گاه پا را فراتر گذاشته و به راحتی با همه آن را مطرح کنیم. به صورت یک عکس اینستاگرامی و یا پستی در مورد خاطره و رازی که کودک تنها به ما گفته است. به منظور بررسی همین موضوع با دو مهمان عزیزمان، خانم دکتر مهدیه صالحی، روانپزشک و خانم روشنک بستانچی، روانشناس کودک و نوجوان به گفت‌و‌گو نشسته تا بفهمیم چه کنیم تا از حریم خصوصی کودک در فضای مجازی این آدم کوچولوهایی که فعلا در خانه ما به سر می‌برند بیشتر محافظت کنیم.

گزارش نشست «حریم خصوصی کودک در فضای مجازی» که با میزبانی فاطمه فرهاد و سپیده بیگدلی، نویسندگان مجله کودک، برگزار شد، در پنج بخش در سایت آی‌قصه منتشر شده است. در ادامه خلاصه‌ای از گفت‌وگوی بخش اول را بخوانید و ویدئوی کامل آن را ببینید.

حریم خصوصی کودک در فضای مجازی چطور نقض می‌شود؟

نشست با تعریف حریم خصوصی کودک و مرزبندی آن شروع شد. دکتر صالحی در این باره گفت: «حریم خصوصی مرزبندی با ابعداد مختلفی چون احساسی، فیزیکی و روانی است. این مرزبندی از حدود سه سالگی مشخص می‌شود، حتی مرزبندی جنسی. این حریم چه در دنیای واقعی و چه در دنیای مجازی مطرح است. نقض حریم شخصی فقط در دنیای مجازی نیست. این حریم حتی با درخواست‌های نابجا که مورد پسند کودک نیست نیز نقض می‌شود. حتی در موقع بغل کردن و بوسیدن زوری».

بستانچی نیز گفت: «کودکان حساس‌تر هستند پس باید بیشتر مراقبشان بود. ما الگوی کودکان هستیم. اگر خودمان حریم را نقض کنیم آنها را سردرگم کرده و این دقیقا چیزی خلاف آموزش است. به کودک می‌گوییم نکن و خودمان می‌کنیم. اگر کودکمان حرف جالبی می‌زند آن را در حریم خانه نگه داریم و با فیلم گرفتن از آن نه کودک را تحت فشار بگذاریم و نه لذت لحظه را از دست بدهیم».

پس به عبارتی هیچکس حق نقض حریم کودک را ندارد. کودکان اموال ما نیستند بلکه انسان‌هایی هستند که باید از آنها مراقبت کنیم تا توانایی لازم برای استقلال را پیدا کنند.

ویدئوی کامل این بخش از نشست حریم خصوصی کودک در فضای مجازی را ببینید.

پیش از این نیز مقاله‌ای در همین مورد باعنوان «حقوق کودک را فدای لایک نکینم» در سایت آی‌قصه منتشر شده است که پیشنهاد می‌کنیم آن را هم از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *