شب بخیر دوستم! شب بخیر الکا!
پادکستی مخصوص قبل از خواب بچههاست.
گفت و گوهای شبانه با بچه ها برای خواب راحتتر و قشنگتر
بچهها قبل از خواب با الکا سفر میکنن
در این سفر منحصر به فردآ الکا هدایت با سالها تجربه در آموزش و کار هنری عروسک و صداپیشگی و معلمی برای کودکان، بچهها با ذهنی ذهنی پر از تصویر و کوله بار از تجربههای خلاقانه، رویاهای شیرین رو تجربه میکنن. در هر قسمت به یک موضوع متفاوت پرداخته میشود و بچه ها را به سفری جذاب و دوست داشتنی می برند تا قبل از خواب رویاهای زیبا برای خود بسازند و خوابی شیرین داشته باشند.
الکا هدایت را بسیاری از کودکان با صداپیشگی عروسک «کپلک» در فیلم «شهر موش ها 2» میشناسند. الکا هدایت با سالها تجربه در آموزش و کار هنری عروسک و صداپیشگی و معلمی برای کودکان پادکست شب بهخیر دوستم! شب بهخیر الکا! را در آی قصه منتشر میکند. نویسنده این پادکست پوریا عالمی است و قرار است در هر قسمت دربارهی یک موضوع با کودکان حرف زده بشود. الکا هدایت فرزند آزاده پورمختار و هرمز هدایت است که هر دو از سرمایههای کار کودک و نمایش عروسکی محسوب میشوند. الکا کارشناسی ادبیات انگلیسی و کارشناسی ارشد نمایش عروسکی دارد و تا به حال به عنوان صداپیشه، کارگردان و نویسنده نمایش و تئاترهای گوناگوگی برای بچه ها اجرا کرده است.
در اولین قسمت شب بهخیر دوستم! شب بهخیر الکا! یک ترانه از نشر و گروه آدمک میشنویم به نام «کرگدن و مرغ کنهخوار» که اثر غزال بغدادی است از آلبوم «در جنگل». این اثر با همکاری و مهربانی گروه آدمک در پادکست آیقصه منتشر میشود که از مهربانیشان ممنونیم.
همچنین یک ترانهی قدیمی با هم گوش میکنیم با اجرای درجهی یک و بینظیر از خانم هنگامه یاشار به نام «طبل بزرگم خیلی قشنگه».
یک قصه به نام «اسبی که هیچکس نمیدید» به نویسندگی رودابه کمالی و با صدای شهره روحی.
و یک قصه از شهر آیقصه دربارهی آدام فاضایا!
و یک لالایی الکا میخواند و برگرفته از یک لالایی کردی ساخته ی زنده یاد حسن یوسف زمانی است که به روایت استاد پشنگ کامکار استاد حسن یوسف زمانی برای کودکی که خوابش نمی برده، ساخته است.
در دومین قسمت شب بهخیر دوستم! شب بخیر الکا ! شعر قدیمی «دختره اینجا نشسته» که برگرفته از یک بازی سنتی است را میشنویم که موسیقی آن را سودابه سالم تولید کرده است. همچنین یک شعر از گروه آدمک اثر فرزان فرنیا که در آلبوم در مزرعه منتشر شده است، یک موسیقی ساختهی ثمین باغچهبان از آلبوم رنگین کمان و یک لالایی قدیمی تهرانی با موسیقی آذرنوش خدامی.
قسمت سوم از پادکست شب بهخیر دوستم! شب بهخیر الکا دربارهی جنگل است. میان درختها و جانوران بزرگ و کوچکی که در جنگل خیالی کودکان زندگی میکنند.
چهارمین قسمت پادکست «شب بهخیر دوستم! شب بخیر الکا » دربارهی دریا است. الکا در این قسمت بچهها را میبرد تا میان دستههای ماهیهای رنگارنگ و تا اعماق آبهایی که ته ندارند!
پنجمین قسمت پادکست «شب بهخیر دوستم! شب بهخیر الکا» دربارهی مزرعه است. جایی که پر از صداهای جورواجور خاطرهانگیز است. از صدای وزیدن باد روی گندمزارها گرفته تا صدای گاو و گوسفند و مرغ و جوجه. الکا در این قسمت بچهها را میبرد به یک مزرعهی خیالی پر سر و صدا!
ششمین قسمت پادکست «شب بخیردوستم! شب بخیر الکا» دربارهی سفر به یک صحرای خیالی است. الکا در این قسمت در چند دقیقه، با بچهها سفر میکند به یک کویر که شترو مارمولکهای بامزه دارد!
در هفتمین قسمت پادکست «شب بخیر دوستم! شب بخیر الکا »، دربارهی تنهایی حرف میزنیم. بالاخره هر آدمی گاهی تنها میشود. الکا میگوید اینکه آدم بداند آدمهای دیگری هم هستند که همین الان تنها هستند، قسمت خوب ماجراست. چون آنوقت آدم فکر میکند که آنقدرها هم تنها نیست. در این قسمت پادکست لالایی، یک اتفاق ویژه هم وجود دارد. آن هم اینکه الکا از بچهها دعوت کرده تا صدا یا تصویرشان را برایش بفرستند تا او از آنها در پادکست استفاده کند. پس بشتابید!
هشتمین قسمت پادکست «شب بخیر دوستم؛ شب بخیر الکا» دربارهی ویروسی است که این روزها خانهنشینمان کرده و کمکم هم دارد حوصلهمان را سر میبرد. ویروسی که اگر آگاهانه آن را کنترل نکنیم، انگار به این زودیها قصد کوتاه آمدن ندارد. برای همین ما در آیقصه میخواهیم با بچهها هم دربارهی آن صحبت کنیم که هیچوقت از آن غافل نباشند.
نهمین قسمت پادکست «شب بخیر دوستم؛ شب بخیر الکا» دربارهی چهارشنبه سوری است. در این قسمت از سنتها، رسومات و شعرهای مختلف چهارشنبهسوری و از تفاوتهای دوران قدیم و جدید و از ترسهایمان حرف میزنیم.
دهمین قسمت پادکست «شب بخیر دوستم؛ شب بخیر الکا» اختصاص دارد به عید نوروز ۹۹. در این قسمت کلی ترانه و موسیقی میشنوید. به علاوهی یک قصهی جدید شهر آیقصه بهنام «درخت پشت پنجره».
قسمت یازدهم پادکست «شب بخیر دوستم؛ شب بخیر الکا» دربارهی سلامتی و تقابلش با ناخوشی است. با این سوال که اصلا سلامتی چیست؟ و اگر سلامتیمان را گاهی از دست دادیم، باید چکار کنیم؟