لالایی کودک قدیمی‌ترین آوازهای هر سرزمین است. آوازهایی که مادران برای پسران و دختران خود در طول سال‌ها و در طول تاریخ خوانده‌اند. پادکست لالایی آی قصه را اسماعیل باستانی تهیه و ضبط می‌کند. تا به حال پادکست لالایی کودک مادران افغانستان در آی قصه بسیار شنیده شده و دختران و پسران افغانستانی و ایرانی و دیگر فارسی‌زبان‌ها آن را دوست داشته‌اند. همین لالایی سبب شد آی قصه در تابستان …. از طرف کمیساریای پناهندگی سازمان ملل به اصفهان دعوت شود و این پادکست را همراه با داستان‌خوانی برای دختران و پسران و مادران و پدران افغانستانی و اصفهانی اجرا کند. تا به حال پادکست‌های لالایی مادران وکودکان افغانستان، لالایی مادران و کودکان کردستان، لالایی مادران و کودکان لرستان، لالایی مادران و کودکان مازندران، لالایی مادران و کودکان کرمان، لالایی مادران و کودکان ایتالیا و… در سایت و اپلیکیشن آی قصه منتشر شده است.

لالایی مادران لرستان آی قصه
لالایی

رادیو آی قصه بخش ویژه بزرگسالان است که محتوای رادیویی و صوتی برای بزرگترها تولید می کند و در همه کست باکسها و پادگیرها موجود است.

حتما یادتان هست که چند هفته پیش، کیهان کلهر، موسیقی‌دان بزرگ کشورمان، در اجرایی که در شهر لندن داشت یک لالایی قدیمی کردی را اجرا کرد. او در همین روزها کنسرت خود در استانبول را در اعتراض به حملاتی که به مناطق کردنشین شمال سوریه اتفاق افتاده بود، لغو کرد.

در این نوبت رادیو آی‌قصه، اسماعیل باستانی به بهانه‌ی این حرکت کیهان کلهر به سراغ «لالایی مادران کردستان» رفته است. لالایی‌ای که می‌گویند قدیمی‌ترین لالاییهای ثبت‌شده‌ی جهان است و مادران بسیاری در مناطق کردنشین، فارغ از مرزها آن را سینه‌به‌سینه برای کودکانشان خوانده‌اند.

در مناطق کردنشین، بیشتر لالاییها جنبه‌ی حماسی دارند و کودکان را به شکار و سوارکاری تشویق می‌کنند تا قدرتمند باشند. مثلا در یک از لالاییهای کردی گفته می‌شود «من می‌خواهم سوار بر اسب شوی و آهو شکار کنی» یا در جایی دیگر می‌گوید «بغداد مثل یک لیمو در دستان تو است، یعنی که قدرت داری».

این روح حماسی لالاییها کردی، وجه تمایز آن با دیگر نواحی است. برای شنیدن لالایی‌های کردی دعوت می‌کنیم چهارمین قسمت از رادیو آی‌قصه را بشنوید؛ این قسمت لالایی کودک تقدیم شده است به مادران کردستان.

آی‌قصه یک استارت‌آپ در حوزه‌ی قصه‌گویی و تولید قصه برای کودکان امروز ۲ تا ۱۲ سال است. آی‌ قصه جایی است برای و گفتن و شنیدن قصه‌هایی به زبان فارسی برای فارسی‌زبانان سراسر جهان. خصیت‌ها و قصه‌های جدیدی در آی‌ قصه خلق می‌شوند و تمرکز این تیم، تولید قصه برای کودکان امروز است. قصه‌های تولید شده در آی‌ قصه، تصویرگری می‌شود و صداپیشگان روی آن صحبت می‌کنند.
آی‌ قصه در حال حاضر قصه‌های خود را در سایت، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی و همچنین پادگیرهای متنوع منتشر می‌کند. مخاطبان آی‌ قصه می توانند به صورت رایگان قصه‌ها را بشنوند. آی قصه در فاز بعدی خود، نخستین نسخه‌ی اپلیکیشن خود را منتشر خواهد کرد.

قسمت سوم | مادران افغانستان
قسمت دوم | مادران کرمان
? قسمت اول | مادران مازندران